Iznācis žurnāla 10. numurs!

Iznācis žurnāla 10. numurs!

Strāvas 10. numura apakštēma - nabadzība. Jaunā numura galvenais redaktors – dzejnieks un atdzejotājs Arvis Viguls, ilustrāciju autore – Lote Vilma Vītiņa, dizains – Anete Krūmiņa.

 

Jaunajā numutā lasāmi fragmenti no spožās franču domātājas, filozofes un reliģiskās mistiķes Simonas Veilas (Simone Weil, 1909–1943) grāmatas “Smagums un žēlastība” Dena Dimiņa tulkojumā, kas pieskaras trūkuma tematikai gan burtiskā, gan metaforiskā līmenī, savukārt pērn aizgājušās horvātu rakstnieces Dubravkas Ugrešičas esejas par rakstnieku lomu mūsdienu pasaulē naudas un tā trūkuma jautājumu skata dzēlīgi ironiski. Tulkotās literatūras devumu papildina arī vācu ebreju dzejnieces Nellijas Zaksas dzeja Arta Ostupa latviskojumā un franču rakstnieces Salomes Kineres romāna fragments Gitas Grīnbergas tulkojumā. Pašmāju literatūru pārstāv dzejnieces Jeļena Glazova, Evelīna Andžāne un Rūta Mežavilka, prozas autori Lea Vinks, Vilis Kasims un Elvīra Bloma. Būs lasāmi arī četri autobiogrāfisko dzejoļu konkursu izturējušie darbi – Jutas Ances Ķirķis, Ulrikas Ūpes, Patrīcijas M. Keišas un Agras Lieģes-Doležko izpildījumā.

 1. maijā plkst. 19.00 kultūrvietā “Bolderāja” (Rīga, Avotu iela 29) notiks literatūras žurnāla “Strāva” 10. numura prezentācija, kuras laikā klausītāji varēs gūt ieskatu numura saturā. Lasīs dzejniece Evelīna Andžāne un prozaiķe Lea Vinks, dzejnieks un atdzejotājs Artis Ostups iepazīstinās klātesošos ar vācu dzejnieces Nellijas Zaksas darbiem, kā arī satiksim citus numura autorus un tulkotājus.

Žurnāla izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un SIA Arctic Paper.

Literatūras žurnāls “Strāva” iznāk kopš 2021. gada, to veido latviešu rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji Elvīra Bloma, Arvis Viguls, Ivars Šteinbergs, Anna Auziņa un Ieva Melgalve. Žurnālā lasāmi gan tulkojumi, gan oriģinālliteratūra, kas nereti radīta īpaši žurnālam.

 

Informācija:

facebook.com/zurnalsstrava

instagram.com/zurnalsstrava

lidzstrava@gmail.com

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.